Från en långsam till snabb Mac med MacKeeper

Om du har en Mac med ett par år på nacken, vet du säkert hur det känns när den börjar gå långsamt och kanske till och med blir varm under användning. Ju mer du använder din maskin, desto mer onödig och oönskade data samlas på din hårddisk.

Det finns många sätt du kan avhjälpa eller till och med förebygga detta – några är lättare än andra. Ett av dem är att installera och använda MacKeeper, som är ett program med en mängd funktioner som är utformade för att skydda din Mac.

Vad kan MacKeeper göra för dig?

När du installerar MacKeeper på din Mac, får du inte bara ett program som rensar och optimerar din Mac och dess dagliga prestanda. Du får utöver detta också en rad olika verktyg och tjänster som alla arbetar tillsammans för att blåsa nytt liv i din dator och förlänga dess livslängd.

Låt oss först titta på de verktyg som hjälper dig rensa din Mac:

 • Binairies Cutter:När du laddar ner appar till din Mac består de ofta av två delar för att de ska gå att användas av så många människor som möjligt. Den ena delen är utvecklad för Mac av äldre datum, medan den andra är utvecklad för de nyare modellerna. Du kommer alltid bara att behöva en del, och därför behöver du inte den andra, som bara kommer att uppta utrymme. Binaries Cutter upptäcker och tar bort de oanvända delarna för mer utrymme på hårddisken.
 • Cache Cleaner: När du läser något på webben antar din Mac att du kanske vill läsa det igen och sparar därför en så kallad ”cache” som förhindrar att sidan laddas från grunden nästa gång. Istället öppnas den helt enkelt via cachen som redan är på hårddisken. Dessa filer tar upp plats och försvinner inte av sig själva. Det hjälper Cache Cleaner till att fixa. Den upptäcker dold Cache och raderar den.
 • Logs Cleaner: Den här funktionen hjälper till att hitta och ta bort de loggar som är lagrade på din Mac för att ge översikt över olika appars användarhistorik.
 • Duplicates Finder: Det finns inget sätt vi kan undvika att göra kopior av filer av misstag. Du behöver inte oroa dig för detta med Duplicates Finder, eftersom det hittar och tar bort dem enkelt och snabbt.
 • Language Cutter: Det är sällsynt att vi har behov alla språkinställningar som följer med när vi laddar ner Mac-applikationer. De du inte behöver kommer finnas kvar på din hårddisk och ta plats. Med Language Cutter tas de helt och snabbt bort från din Mac.
 • Old Files Finder: Om det finns glömda filer på din Mac som du inte har använt på länge (läs användarhandboken för definitionen av ’lång tid’), hittar och raderar Old Files Finder dem.

Hur du använder MacKeeper för att rensa upp din Mac

För att få ut det mesta av denna genomgång kräver det att du har MacKeeper-appen installerad på din Mac.

Här kommer instruktionerna:

 • Download MacKeeper på din Mac. När den är den installerad, kommer den ligga under ‘applications’, och du kommer köra applikationen därifrån efter detta.
 • Aktivera funktionen ’One-Click-Scan’

Detta görs genom att klicka på ikonen ’One-Click scan’ på vänster sida av MacKeeper-fönstret. När du gör det öppnas de sex funktionerna (Binaries Cutter, Cache Cleaner, Duplicates Finder, Language Cutter, Logs Cleaner och Old Files Finder) omedelbart och börjar skanna hårddisken för att hitta rengörbart utrymme och one-click visar hur mycket utrymme det rör sig om.

 • Välj vilka filer som ska tas bort

Bläddra i listan över filer som visas. I listan hittar du alla filer som är säkra att ta bort. Välj de du vill spara / ta bort.

 1. Klicka på Check for att välja alla filer
  1. Klicka på Uncheck, om du vill dölja dem
  1. Använd Quick Look, i fall du vill se vad filen innehåller.
 • Ta bort de filer du inte vill behålla

När du har slutfört stegen ovan är det en bra idé att granska din lista över filer som ska tas bort en extra gång för att se till att du inte tar bort något av misstag.

Klicka Remove för att ta bort alla valda filer.

OBS!!! VAR SÄKER PÅ ATT DU BARA HAR VALT FILER, SOM INTE SKA ANVÄNDAS ELLER SOM FYLLER NÅGON FUNKTION!!!

 • (Valfritt) Använd dig av ’Filter’, ifall du letar efter en specifik fil
  • Om du letar efter en specifik fil kan du använda funktionen Filter för att hitta den. Dyker den inte upp, kan du köra scanningen en gång till genom att klicka på Rescan.
 • (Valfritt) Konfigurera listan med verktyg under ”Preferences”
  • Du kan lätt konfigurera listan med rensningsfunktioner, som är inkluderade i one-clickfunktionen, genom att klicka på ’Preferences’ fönstret i MacKeeper.

Du är nu hela vägen genom din One-Click Scan och har skapat nytt utrymme på din hårddisk. Detta kommer att innebära att din Mac fungerar snabbare och inte överhettas lika snabbt om du har många fönster öppna samtidigt. Nu kan du bara luta dig tillbaka och njuta av känslan av en helt ny och blixt-snabb maskin som nästan går som om den var ny igen.

Använd One-Click Scan funktionen regelbundet och bli överraskad varje gång av hur mycket skräp du får på din dator när du går online och använder din Mac varje dag. Använd den snarare en gång för mycket än en gång för lite. På så sätt kommer tar du tag i problemen i förväg och kommer alltid att ha en maskin som är på gott humör.

Mac-Antivirus.se
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0