Så blockerar du online reklam med MacKeeper

MacKeeper StopAd är en förlängning av din webbläsare hjälper dig få en oavbruten webbupplevelse genom att:

  1. Blockera irriterande annonser och oönskat innehåll, inklusive annonser, push-meddelanden, etc.
  2. Hindrar reklam att genom trackers följa dina sökningar och sökvanor på internet.

Vilka är principerna bakom blockering och anti-tracking?

När du besöker en webbplats på internet finns det alltid många processer i bakgrunden. Detta är något som många inte känner till, men dessa processer påverkar din surfupplevelse, både i nutid och i framtiden.

När du söker efter specifikt innehåll på Internet, till exempel textmaterial, bilder eller videor, laddas ytterligare information. Till exempel kan det finnas annonser och spårningselement. Alla dessa komponenter har olika mål.

  • Reklam och annonser uppmuntrar dig att lämna webbplatsen du för närvarande surfar för att gå till reklamwebbplatsen eller åtminstone vara medveten om de produkter som marknadsföringen marknadsför. Ofta kan de distrahera dig från vad du verkligen vill se på sidan genom att blinka och spela olika ljud.
  • Spårningselement som script och pixlar samlar information om din IP-adress, plats, operativsystem, enhet, webbläsare, plug-ins, cookies med mera. På så sätt är det möjligt att spåra dina online-aktiviteter och vissa av dina personuppgifter. Denna information kan företag använda på flera olika sätt. Till exempel kan det tjäna mer, skicka specifika annonser eller reklam till dig, sälja data till en tredje part som vill sälja dig något eller till och med höja priserna för användare som verkar intresserade eller som har en dyr enhet eller kommer från ett höginkomstland.

Den goda nyheten är att det är möjligt att kontrollera webbadresserna som laddas på en webbsida. Dessa adresser kan jämföras med en lista över tidigare registrerade annonser eller trackers. Detta är adblockeringstekniken som används av MacKeeper StopAd.

De gör detta genom att förhindra att oönskade element laddas och sedan jämföra dem med en lista med annonser och olika trackers. Listan som MacKeeper StopAd använder heter EasyList.

Varför använder StopAd EasyList, och fungerar det?

EasyList är ett projekt som utvecklades 2005 och är en form av filterlista. Det är ett stort online-community som upprätthålls av fyra författare. EasyList innehåller ett antal regler som gör att du kan ta bort oönskade annonser och reklam från webbsidor. Listans lättillgänglighet och den långa tid den har varit utveckling, gör den till ett kraftfullt verktyg för att blockera reklam och trackers.

Det finns olika typer av filterlistor. Den primära listan är EasyList, som syftar till att ta bort reklam. MacKeeper StopAd använder exakt detta för att förhindra att annonser och reklam laddas till din webbläsare. En annan lista som kan användas är EasyPrivacy. Denna lista syftar till att ta bort alla former av spårning från Internet. MacKeeper StopAds Anti-Tracking-funktion används i den här listan. Med hjälp av båda listorna jämför MacKeeper StopAd varje HTTP-begäran från en laddad webbsida med filterlistorna. Om en URL matchar ett av filtren blockeras sidans begäran och resursen laddas inte.

Mac-Antivirus.se
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0