Så flyger du en drönare

Drönare, också kända som obemannade fartyg, har länge varit populärt bland svenskar. Flyger man dem som en hobby behöver man ingen speciell utbildning eller certifiering. Men det krävs fortfarande att man är insatt i hur drönare fungerar samt hur man gör för att flyga med dem. Nedan går vi igenom hur du kan flyga drönare på ett säkert och effektivt sätt.

Känn till reglerna

Innan vi går vidare in på hur man faktiskt manövrerar och flyger en drönare vill vi gå igenom reglerna. Tyvärr har det skett olyckor i samband med drönare och just därför är det så viktigt att man tar hänsyn till de regler som finns.

Först och främst är det viktigt att använda ditt sunda förnuft när du flyger drönaren. Se till att alltid flyga din drönare i närheten av dig själv, så att du alltid vet vart den befinner dig. Utöver detta bör du hålla avstånd från både människor och djur under flygtiden och visa hänsyn till andra omkring dig.

Några lagar och regler finns det också man måste följa. Du får exempelvis inte flyga inom flygplatsers kontrollzoner och heller inte flyga utom synhåll, det vill säga bakom objekt som skymmer sikten. Det finns vissa andra begränsade områden du inte får flyga på också, som nationalparker och fängelser.

Bekanta dig med din drönare

Det är mycket förberedelser inför flygandet av en drönare – men det är det värt! Innan du låter din drönare flyga upp i luften är det viktigt att du bekantar dig med din specifika drönare. Det finns en uppsjö av olika varianter och modeller och just därför måste du känna till din innan du flyger med den. Läs instruktionsboken flera gånger och läs gärna artiklar online/kolla Youtube videos för att verkligen lära känna just din drönare.

Dags att flyga… försiktigt!

När du är väl införstådd med hur du styr din drönare kan du ta den med ut för en flygtur. Inför detta bör du veta hur du gör ting som att aktivera nödsäkerhetsfunktioner och veta hur länge den kan flyga utan att behöva laddas. Nästa steg är att bege dig ut på öppen mark där du faktiskt kan flyga med din drönare… flyg försiktigt!

Mac-Antivirus.se
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0