Så gör du din Mac snabb igen

När du laddar ned Safe Cleanup till din Mac så hittar den allt skräp på din dator. Det kommer att rengöras och tas bort så snart som möjligt.

Om din Mac får slut på minnesutrymme får du ett meddelande. Det kommer att säga: ”Ditt minne är nästan uttömt”. När du har sett det bör du ta bort saker på din dator som tar för mycket utrymme. Allt du behöver göra i ett sådant fall är att starta din Safe Cleanup och sedan ta bort skräp från din Mac. Det är både lätt och snabbt.

Så scannar du din Mac efter skräpfiler

skräpfiler kan ta mycket onödigt utrymme på din Mac. På lång sikt kan det bidra till att datorn inte presterar på tillräckligt hög nivå lägre. Lyckligtvis är det enkelt att scanna din Mac efter virus, skräppost och liknande spam.

Här är stegen du behöver följa för att skanna din Mac efter skräppost och spam:

 1. Öppna MacKeeper, välj ”Safe Cleanup” från vänster sidebar och klicka på ”start scan.”
 2. Medan du scannar, kommer du se en cirkel i mitten som hur långt det är kvar för din dator att arbeta.
 3. När scanningen är klar, bör du kontrollera följande sex kategorier: logfiler, internetflikar, papperskorgen, binära filer, språk och e-postbilagor.

Vad är skräpfiler?

MacKeeper kategoriserar skräpfiler i sex olika kategorier. Här är en kort beskrivning av varje kategori.

 • Logfiler är filer som kommer ihåg olika händelser på din Mac. Dessa kan inkludera system- och app-aviseringar, felmeddelanden, information om anslutningar med mera.
 • Internetflikar är tillfälliga filer skapade av systemet. Internetflikar kan ibland innehålla filer som kan skapa brist på utrymme i datorn.
 • Binära filer är komponenter i appar som är föråldrade och onödiga. MacKeeper ser till att det nuvarande systemet avlägsnar onödiga filer.  
 • Papperskorgen de filer som har blivit borttagna och placerade i papperskorgen. De tar fortfarande plats och måste med jämna mellanrum resas från papperskorgen.
 • Språk är lite av ett specialfall som tar upp mer plats än de flesta tror. Det går åt onödig plats för filer för applikationer som stöds på olika språk. Appar är ofta utrustade med språkfiler så att kunder från olika länder kan använda appar på sina respektive språk. Vanligtvis behöver kunder bara ett föredraget språk så de andra kan tas bort. Detta kommer att göra applikationsmappen något mindre, om man ser till hur mycket utrymme den tar.
 • E-postbilagor är filer som skickas till din inkorg som finns lokalt på din Mac. Du kan ha många filer om du använder din Apple Mail-app, så du kan frigöra lite utrymme genom att ta bort de sparade e-postfilerna.

MacKeeper scannar och fångar upp alla onödiga filer i de ovanstående kategorierna och tar automatiskt bort dem för att frigöra plats.

Så avlägsnar du onödiga filer från din Mac

När din skanning är klar kan du göra en Mac-rensning. Innan du tar bort dina filer, se till att alla detaljer är som de borde vara.

Här är stegen du behöver följa för att ta bort och rensa dina filer:

 1. Välj en kategori i din scan-lista och analysera dem till höger.
 2. Om du vill veta var filerna finns kan du visa vilken fil som helst i Finder genom att klicka på den triangeln för att se respektive mappar. När du högerklickar på en fil eller mapp trycker du på: ”Visa i Finder.” Därefter ser du var på din dator den skadliga filen finns. Det är då möjligt för dig själv att avgöra om filen är farlig för din dator om du inte är säker.
 3. För att ta bort alla skräpfiler klickar du på ”Clean junk files”. Det finns en stor, blå knapp längst ner på sidan som det är omöjligt att missa.

Det är viktigt att påpeka att alla filer raderas automatiskt. Om du vill säkerställa att enskilda eller flera filer inte tas bort klickar du bara bredvid kontrollmärket som håller filerna vid liv.

 • Om papperskorgen är vald för att rensa din Mac från virus, får du ett meddelande som ber dig bekräfta om du vill ta bort skräpet och skicka det till skräpsektionen på din Mac.
 • Om du vill analysera innan du fattar beslut om filerna eller inte, tryck på: ”Skip trash”. MacKeeper hoppar sedan över skräpmappen och går direkt till andra filer som kommer att tas bort.
 • Om du vill ta bort alla filer från papperskorgen ska du trycka på ”Empty trash”. Det gör att MacKeeper rensar alla filer inklusive de som ligger i papperskorgen.
 • När scanningen är klar ser du en bekräftelse som visar den mängd data som tagits bort.
 • Vill du göra om scanningen behöver du bara trycka på ”Rescan”.

Tar MacKeeper bort dina filer automatiskt?

MacKeeper rensar inte din Mac automatiskt, filer tas bara bort om du bekräftar rensningen. Med det sagt så kommer dock MacKeeper att göra säkerhetsrensningar automatiskt varje dag. Om det finns något kritiskt i ditt system kommer MacKeeper att informera dig så att du kan starta rensning av din Mac automatiskt. Följ stegen nedan om du vill stänga av den automatiska scanningen:

 • Öppna MacKeeper, och klicka på ”MacKeeper” vid sidan av Apple-loggan. Därefter ska du trycka på ”inställningar”.
 • Du har möjlighet att stänga av alternativet att scanna varje dag genom att avmarkera kryssrutan fr alternativet.

MacKeeper hjälper dig att hitta gamla filer var som helst på din Mac och kan visa om du bör ta bort dem eller inte. Det är lätt att ta reda på vilka objekt som ska raderas, och om det finns e-postfiler och annat skräp som kan bromsa din Mac.

Mac-Antivirus.se
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0