Säkerhetsåtgärder för säkert onlinespelande

Vi vill alla vara säkra, oavsett vad vi gör eller vart vi befinner oss. Detsamma gäller när vi spelar på nätet. Idag delar vi med oss av väldigt mycket privat information, som personnummer och bankkonto när vi spelar online. Tanken om att dessa uppgifter skulle komma i fel händer är avskräckande.

Om du brukar spela på nätcasinon, bettingsidor eller liknande där pengar är inkluderat är det extra viktigt att du tänker på vad för information du delar med dig av. Men också att du endast spelar på säkra spelsidor liksom de listade hos travsport.io. Genom att endast surfa på legitima sajter kan du ha förtroendet för att du åtminstone är i trygga händer, och att du kan spela utan att oroa dig för att din säkerhet äventyras.

Förutom att vara uppmärksam på vad du delar med dig av och försäkra dig om att spelsajten är legitim finns det några andra, värdefulla tips du kan ta del av.

Se till att ha ett antivirusskydd på din enhet

Nya datorvirus och andra skadliga programvaror upptäcks nästan varje dag. Därför är det viktigt att försöka förebygga dessa i tid innan det är för sent. Det enklaste sättet att hålla din dator skyddad när du spelar online är därför att ha ett antivirusskydd installerat. Att ha ett antivirusskydd förhindrar att kopiering av data kommer från något säkerhetsintrång. Det finns gott om bra, kostnadsfria antivirusskydd idag så väl som de med en månatlig betalning. Det viktigaste är att du hittar ett antivirusprogram som är tillräckligt starkt för att skydda dig och din dator när du spelar online.

Använd en VPN-tjänst när du spelar

Att använda en virtuell privat nätverkstjänst (VPN) kan hjälpa dig att maskera din lokalisering och därmed även din enhets information från cyberbrottslingar. Observera att svenska spelsidor endast tillåter svenska spelare, vilket innebär att du inte kommer att kunna surfa med en VPN på svenska spelsajter. Detta gäller endast om du utforskar spelutbudet utanför Sveriges gränser.

Välj svenska spelsajter

Som en slags uppföljning på föregående punkt vill vi poängtera att vi alltid förespråkar svenska spelsajter. Detta eftersom svenska spelsajter regleras av den svenska spellicensen där konsumentskyddet är högt prioriterat. För att spelbolag ska kunna marknadsföra sig till svenska kunder måste de uppfylla ett x antal strikta krav, och med det sagt vet man därmed att ens pengar är i trygga händer när man spelar på en svensk spelsajt. Givetvis bör du granska sajten innan du spelar också, oavsett om den är svensk eller inte.

Använd en e-plånbok/Swish före traditionella betalkort

Det finns många alternativ för insättningar så väl som uttag på dagens spelsajter. Många erbjuder sina användare de klassiska betalkorten och kreditkorten eftersom detta är det som de flesta är bekväma med. Men istället för att riskera att din information blir hackad eller läckt rekommenderar vi att du använder en e-plånbok eller helt enkelt Swish. Dessa betalningar verifierar man med sin e-legitimation och därför är det ett väldigt säkert betalningsalternativ. Spelar du på spelsajter utanför Sveriges gränser kan du med fördel använda dig av en e-plånbok som Paypal.

Mac-Antivirus.se
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0