Skydda din Mac från angrepp

Om du använder en Mac idag finns det en del saker att tänka på. Många tror att man är helt skyddad från virus, angrepp och andra bekymmer som Windows-datorer drabbas av. Det stämmer inte alls och det finns gott om hot som riktas mot Mac-datorer. Det finns mycket du kan göra för att skydda dig.

Idag gör man allting direkt över internet, allt från att spela på casino till att köpa sin medicin. Det är därför väldigt viktigt att du gör allt du kan för att skydda dina person- och betalningsuppgifter. Det är inte svårt att göra det och idag har du flera olika lösningar som kan hjälpa dig.

Ett bra antivirusprogram är nödvändigt

Det första du bör kolla på är ett antivirusprogram. Ibland kan man läsa att det inte finns virus som attackerar Mac, men det stämmer inte riktigt. Det är sant att det finns färre virus och risken är inte lika hög, men det betyder inte att det är en obetydlig risk som du kan strunta i.

Det finns ganska många säkerhetsprogram du kan titta på för en Mac-dator. Du kan börja med att titta på välrekommenderade MacKeeper som har fått goda omdömen och som finns recenserad här, där du även hittar mer information om vad programmet erbjuder dig.

Antivirusprogram finns det gott om på marknaden och du har även ett inbyggt i din dator som också kan hjälpa till. Det är viktigt att du inser risken med virus eftersom i allra värsta fall kan du förlora allt du har på din dator. Andra virus kan stjäla dina personuppgifter och göra det möjligt att tömma dina bankkonton.

Förhindra spårning och intrång

Det finns många olika typer av brott på internet och intrång är ett av dessa. I grunden handlar det om att man vill komma åt dina personuppgifter, antingen för att stjäla din identitet eller för att tömma dina konton. Det är en stor risk och det blir allt vanligare att läsa om personer som har drabbats av fenomenet.

För att förhindra det här kan man använda en VPN, som är ett program som döljer dina spår och gör det mer eller mindre omöjligt att spåra dig på internet. Det gäller inte bara kriminella, utan även myndigheter och din internetleverantör får svårt att hålla ett öga på dig, vilket kan vara skönt för ditt privatliv.

Använd sunt förnuft

Utöver bedrägerier finns det många andra IT-brott som du kan drabbas av. Många går att undvika genom sunt förnuft och det gäller därför att inte stressa och göra saker på ren impuls. Om något låter alldeles för bra för att vara sant, är det antagligen också det. Acceptera därför inte erbjudanden om att få väldigt dyra saker gratis eller nästan gratis.

Ge inte heller ut dina lösenord eller ge någon obehörig åtkomst till din dator. Det är annars ett snabbt sätt att komma åt dina personuppgifter och skada din dator. Med ett bra antivirusprogram kommer du också att skydda dig när du genomför transaktioner på nternet.

Mac-Antivirus.se
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0