Slipp virus & hackers när du spelar poker online med dessa tips

Trots att säkerheten ökar på internet förekommer det fortfarande cyberkriminalitet. Även om det är hemskt att det sker, kommer det inte att sluta utan vidare och därför är det viktigt att vidta försiktighetsåtgärder för att känna sig säker. Pokerspelare, tillsammans med andra gamblers, är en utsatt grupp eftersom de upplyser bankinformation när de spelar på nätet.

Lyckligtvis är de säkerhetsåtgärder som man bör ta inte särskilt komplexa. Till störst del handlar det faktiskt om sunt förnuft. I den här artikeln kommer vi gå igenom hur du på bästa sättet säkrar din Mac och därmed undviker att den, men även du, drabbas av ett virus eller en hacker-attack.

Se till att ha ett grundläggande antivirusskydd installerat

Den första och absolut viktigaste säkerhetsåtgärden du bör ta är att se till att ha ett antivirusskydd installerat på din enhet. Det är något alla människor som använder datorer bör göra, men allt för få människor ser vikten med det. Det bästa antivirusskyddet är det som både söker efter virus, men också andra farliga programvaror (malware). Det finns gott om kostnadsfria skydd att ladda ner idag, men det viktigaste är att du försäkrar dig om att de håller din enhet skyddad.

Skapa unika lösenord & håll dem för dig själv

Förutom ett antivirusskydd är det absolut nödvändigt att du skapar unika lösenord för varje hemsida du registrerar dig på och håller dem för dig själv. Det är smart att skapa slumpmässiga lösenord med hjälp av en generator då dessa minimerar risken för att någon kommer på ditt lösenord. Dessa lösenord är bra att spara i ett säkert valv, som Google Passwords. Visst kan det kännas frestande att använda samma lösenord överallt för att enklare komma in – men tro oss, det är inte värt det. Särskilt inte om du blir hackad.

Spela endast på licensierade pokersajter

Nu kommer vi till själva pokerdelen av vår säkerhetsguide. De ovan nämnda tips är grundläggande för internetsäkerhet överlag, men när det kommer till gambling online är det viktigt att man använder andra säkerhetsåtgärder också. Som att endast spela på licensierade (poker)sajter. Försäkra dig om att pokersidan du spelar på regleras av en eller annan legitim licens. Vi förespråkar svenska pokersajter som regleras av Svenska Spelmyndigheten, men en licens från Malta eller Curacao fungerar också utmärkt. Du hittar ett utbud av legitima pokersajter hos pokerregler.nu.

Spela INTE på ett allmänt Wi-Fi

Sist men absolut inte minst: surfa inte på ett allmänt Wi-Fi! Detta är en säkerhetsåtgärd alla bör ta, oavsett om man betalar räkningar eller spelar på pokersajter. I sig är det inget farligt med att surfa på allmänna Wi-Fi – i så fall hade de inte existerat. Tyvärr är det dock en större risk för att ens enhet utsätts för ett virus eller en hacker-attack om man surfar på ett allmänt Wi-Fi gentemot om man surfar hemma eller med sin mobildata. Visst kan du checka dina mejl eller läsa nyheterna när du sitter på ett cafés internet, men vi föreslår att du sparar pokerspelandet tills du kommer hem istället.

Mac-Antivirus.se
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0