Ta bort skadliga program från din Mac med MacKeeper

Funktionen Smart Uninstaller tar bort onödiga Mac-program för att skapa extra hårddiskutrymme. Även om du vet hur man manuellt tar bort program på Mac lämnar detta fortfarande irriterande skräpfiler kvar, men med MacKeeper kan du enkelt ta bort dessa. Smart Uninstaller rensar dem noggrant och grundligt och tar bort värdelösa verktyg som widgetar, plugins, webbläsartillägg med mera.

På så sätt kan du få din Mac att gå med samma hastighet som när du köpte den. I slutändan kan det spara mycket pengar eftersom du inte tvingas köpa en helt ny dator utan kan helt enkelt nöja dig med en grundlig städning av din nuvarande Mac.

Så scannar du din Mac och hittar skadliga program

Innan du börjar ta bort program på din MacBook eller iMac bör du först kontrollera listan över alla installerade appar:

 1. Öppna MacKeeper och välj Smart Uninstaller från vänster sidebar​ 
 2. Klicka på Start Scan för att se listan över Mac-program och andra objekt som du vill ta bort. Du behöver gå igenom sex olika kategorier på skärmen:  
 • Program
 • Widgets
 • Preferensrutor
 • Plugins
 • Browsertillägg
 • Programrester

När avinstallationsscanningen är över kommer den att fråga dig ”Ska jag ta bort alla appar från min Mac?” Det korta svaret är nej om du inte vill ha en Mac utan några program alls. Kom ihåg att du bestämmer vilka program som är onödiga och vilka som behöver finnas kvar på din Mac.

Så sorterar och organiserar du program i Finder

Klicka på Program i den vänstra panelen för att se listan över registrerade Mac-program. Ingen av dem väljs automatiskt, så du kan manuellt välja de du inte längre behöver. MacKeeper placerar applikationer som du inte har öppnat de senaste sex månaderna först (de är markerade med en orange oanvänd-symbol). Du kan också hitta alla registrerade program i Finder. För att öppna mappen som innehåller programmet, högerklicka eller tryck på Kontrollera. Klicka sedan på varje objekt och välj Organiser i Finder

Så ändrar du ordning på program

Kategorier som listas i Smart Uninstaller, inklusive widgetar, inställningspaneler, plugins, webbläsartillägg och applikationsrester sorteras efter storlek i fallande ordning. När det gäller applikationer sorterar MacKeeper dem efter användningsfrekvens i stigande ordning.

För att ändra sorteringsordningen, högerklicka på 9-punktsknappen, välj ’Sortera efter’ och välj önskad ordning. Du kan sortera alla filer som du hittar efter namn och storlek och välja stigande eller fallande ordning.

Hur man tar bort program på Mac med MacKeeper

Nu när du har beslutat dig för vilka program som ska tas bort är det dags att sätta igång!

Det är enkelt att ta bort onödiga program på din Mac:

 1. Under Smart Uninstaller väljer du program.
 2. Markera sedan kryssrutorna bredvid de program du vill ta bort.
 3. Klicka på ’Radera vald’ när du är klar.
 4. Bekräfta borttagningen genom att klicka på Radera i dialogrutan.
 5. När alla markerade program har avinstallerats, kontrollera hur mycket hårddiskutrymme som har rensats och hur många objekt som togs bort. 

När du är klar med att radera programvara på din Mac kan du börja om igen genom att klicka på Rescan. Skanningen visar resultaten som återspeglar de senaste förändringarna.

Så tar du bort widgets på Mac

Widgets är miniprogram som du kan hitta på din instrumentbräda. De ger dig snabb åtkomst till dina kontakter och chemalagda händelser utan att behöva öppna en applikation. Du behöver dock förmodligen inte alla av dem, så ta gärna bort dessa program på din Mac. Så här tar du bort widgetar med Smart Uninstaller:

 1. Klicka på Widgets på scanningens resultatlista
 2. Välj de Widgets du vill ta bort och välj raderaalternativet
 3. Om du uppmanas att starta om Dock väljer du funktionen Acceptera och avinstallera
 4. Om du uppmanas att bekräfta borttagningen klickar du på Ta bort
 5. Du har nu raderat widgetprogramen från din Mac.

Hur man tar bort inställningsrutor i macOS

Inställningsrutor är 3-delade applikationsinställningar längst ner i MacOS-systemfönstret.

Följ dessa steg för att ta bort dessa inställningsrutor:

 • Välj inställningsrutor från listan med scanningsresultat
 • Välj vilka av inställningsrutor som du inte har användning för
 • Klicka på ’Radera vald’ för att bekräfta ditt val.

Mac-plugins är applikationskomponenter som använder andra applikationers funktionalitet och innehåll. Vilka som helst av de 3-delade installerade plugins kan tas bort. Det rekommenderas dock inte att ta bort MacOS-standardplugins som Spotlight eller Quick Look. 

Hur man tar bort webbläsartillägg på Mac

Även känd som tilläggsprogram och är extra webkomponenter, som ger extra funktioner till din webbläsare. Kontrollera dina webbläsare för onödiga tillägg:

 1. Klicka på Browser Extensions i skanningslistan – du bör kunna se listan över webbläsare med installerade tillägg
 2. Bredvid titeln på webbläsaren, klicka på triangeln som pekar till höger – du ser då listan över alla tillägg installerade till den valda webbläsaren
 3. Markera kryssrutorna bredvid de tillägg du inte använder eller känner igen
 4. Ta bort de valda webbläsartilläggen genom att klicka på Radera vald.

Kom ihåg att tillägg ibland installeras tillsammans med ett program och kan orsaka webbläsarfel. Därför är det viktigt att ta bort alla onödiga och okända webbläsartillägg.

Så tar du bort programrester 

Programrester är delar av program som finns kvar efter den manuella raderingen genom att sätta en app i papperskorgen. Dessa rester saktar ner din Mac eftersom de ständigt hänvisar till raderade program och helt enkelt stör datorn. Att ta bort programskräp är mycket säkert och det kan förbättra hastigheten på din Mac-dator till det bättre.

Smart Uninstaller är ett enkelt och bekvämt verktyg för att ta bort program på Mac. Använd den för att ta bort program på din MacBook eller iMac, inklusive widgetar, inställningsrutor, plugins, webbläsarutvidgningar eller programskräp.

Mac-Antivirus.se
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0