Titta på Netflix från USA var som helst

Om du har ett netflix-konto har du förmodligen lagt märke till att innehållet som du kan titta på via ditt konto är begränsat till den geografiska placering där du befinner dig. Detta kallas för geoblockering, en förkortning för geografisk blockering, och används i allt större utsträckning av diverse streamingsidor på internet. Vad betyder detta konkret för dig som användare. Jo det betyder att om du exempelvis befinner dig i USA och börjar titta på en tv-serie som du tycker om och efter en tid åker iväg och då inte längre är i USA så kommer du inte kunna titta på serien längre.

Det finns en hel massa anledningar till att streamingsidorna inför dessa typer av begränsningar. Dels för att man inte önskar att lansera en serie exempelvis på en och samma marknad samtidigt eller att man inte önskar att ha för många tittare samtidigt. Det kan även finnas helt andra skäl som upphovsrätt och nationella bestämmelser och lagar.

Tänk på detta med blockering

Men självklart finns det sätt att komma runt denna typ av begränsningar så att du kan titta på dina favoritprogram oavsett var i världen du befinner dig någonstans. Svaret är såklart en VPN-tjänst, närmare bestämt NordVPN som är lite av en höjdare när det kommer till streaming på just Netflix. Det man ska komma ihåg när det kommer till VPN-tjänster är att de olika företagen specialiserar sig ofta på något såsom streaming av videomaterial eller eventuellt sekretess av dig som användare.

Andra faktorer som skiljer företagen och tjänsterna åt är bland annat funktioner och pris. De flesta mer avancerade VPN-tjänsterna kan oftast ställas in på många olika sätt som passar en van och avancerad användare väldigt bra. Men till gengäld kan detta ställa till det för nybörjaren som inte är van och kanske inte ens förstår var de olika inställningarna betyder. I ett sådant fall kan en enklare tjänst vara mera passande. Men det är självklart upp till var och en att avgöra vad som passar en själv bäst.

Det bästa med NordVPN är den enkla installationen av VPN-tjänsten. Om du skulle vara i tvivel om hur du gör kan du enkelt följa denna enkla guide till hur installationen utförs:

  1. Registrerar dig och installera sedan ditt NordVPN-program
  2. Anslut till önskad server i det land, exempelvis USA eller England, där serien eller filmen som du vill se kommer ifrån.
  3. Logga in på ditt Netflix-konto
  4. Njut och titta så mycket du bara vill

Varför ska man välja NordVPN?

Om man är ute efter att titta på Netflix är det kanske ditt bästa val. Streamingsidor som exempelvis Netflix har börjar att registrera IP-adresserna på de servrar som många VPN-tjänster använder. När Netflix har registrerat en server blir en oduglig och kan inte användas längre eftersom den blir blockerad. NordVPN har ett växande antal servrar och kommer runt detta problem på det viset. En annan sak som gör att en VPN-tjänst blockeras är hastigheten.

För att kunna streama från Netflix ska man ha en ganska snabb surf-hastighet. På grund av krypteringen är det något som många VPN-tjänster inte lever upp till. NordVPN har en utvecklad teknologi och kan erbjuda höga hastigheter så man inte påverkas av den begränsningen. 

Mac-Antivirus.se
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0