VPN till din Mac med MacKeeper

VPN Private Connect är ett inbyggt VPN-klientverktyg som följer med i MacKeeper till din Mac. VPN är en förkortning av Virtual Private Network, vilket betyder skydd av din privata internetuppkoppling. VPN fungerar alltså som ett extra säkerhetsverktyg.

Vid användande av VPN blir det därför svårare att spåra din data När den skickas blir det svårt att se exakt vart den kommer ifrån. Den webbplats du besöker kommer se att din data kommer från ett virtuellt nätverk. Men de kan inte se att den från början kommer från den enhet du använder eller den plats du befinner dig på. Dessutom krypterar en VPN din data. Så även om någon obehörig kommer över din data kan de inte komma åt den okrypterade rådatan.

Kort sagt är en VPN ett mycket bra verktyg, med vilket du kan skydda känsliga data och personuppgifter online.

Så installerar du VPN på din Mac

Det är överhuvudtaget inte svårt att installera en VPN-uppkoppling på din Mac, om du använder dig av MacKeeper. Följ punkterna nedan så går det fort och enkelt:

 1. Öppna MacKeeper på din Mac, och välj Private Connect på vänster sida.
 2. Om du vill lära dig mer om VPN Private Connect, kan du klicka på den blå infologgan.
 3. Första gången du öppnar VPN Private Connect på din Mac, får du en kort introduktion från MacKeeper. Klicka på ’nästa’ för att komma till nästa skärm eller ’skip’ för att hoppa över introduktionen och komma igång med att använda programmet direkt.
 4. Det kan eventuellt dyka upp en dialogruta som säger att du måste installera en ny komponent. Du behöver då bara mata in ditt användarnamn och lösenord, för att tillåta att VPN-klienten installeras på din Mac. Klicka därefter på Install Helper.
 5. När du gått igenom dessa steg, är VPN-klienten installerad på din Mac och klar att användas.

Så får du tillgång till VPN via din Mac

När du ska använda din VPN, får du tillgång till den genom att klicka på MacKeeper eller genom att använda Private Connect verktyget, som du finner i MacKeeper appen. Det finns en funktion som kallas ’Best Server’ lokalisering. Det är en funktion som hjälper dig hitta den bästa och närmast lokaliserade servern. Genom att använda dig av denna minimerar du fördröjningar. Väljer du denna funktion får du tillgång till bästa möjliga internethastighet. Så när det är viktigt med en snabb internetuppkoppling bör alltid denna funktion vara aktiverad.

Om du behöver ha tillgång till en specifik server, behöver du bara öppna MacKeeper och välja önskad server. Följ stegen nedan för att få tillgång till en VPN-server:

 1. Välj Private Connect från sidomenyn i MacKeeper.
 2. Välj en VPN-server på en specifik lokalisering från listan.
 3. Välj Turn on.
 4. Därefter börjar din VPN få tillgång till servern. Det kan ta ett ögonblick.
 5. När din Mac fått tillgång till VPN, får du en notifikation på Private Connect-menyn, som säger: ” You’re using Private Connect”
 6. Om du har MacKeeper liggandes i din meny, kommer du kunna se en VPN-logga. Det betyder då att VPN Private Connect är aktivt.
 7. Om du vill stänga av din VPN Private Connect, behöver du bara klicka på den blåa knappen i MacKeeper som är märkt Turn off.

Få tillgång till en VPN snabbt utan att öppna MacKeeper

 1. Klicka på loggan för MacKeeper i din meny. Därefter klickar du på Turn on vid sidan av VPN Private Connect.
 2. Därefter ska du se en markering för VPN på MacKeeper-loggan, när VPN Private Connect är aktivt. Nedanför kan du se serverns lokalisering. Du kommer automatiskt kopplas upp mot servern med den lokalisering som du valt i dina inställningar i Private Connect.

Så använder du VPN på din Mac

Du kan använda en VPN-uppkoppling på två olika sätt. Det beror på, vilket behov du har av att installera en VPN.

Det ena sättet är att du endast använder VPN då och då, när du har behov av det.

Du kanske behöver använda en VPN när du kopplar upp mot ett offentligt nätverk, eller när du behöver komma åt geoblockerat material. Därefter kan du stänga av din VPN, när du inte längre har användning för den. Du gör detta med följande steg:

 1. Klicka igen på MacKeeper loggan på menyn. Därefter ska du klicka på Turn on, som du finner vid sidan av VPN Private Connect i dropdown menyn.
 2. Du har möjlighet att skifta din serverlokalisering. Det gör du genom att hålla muspekaren över VPN Private Connect, därefter väljer du Set up VPN.
 3. Efter du gjort detta öppnas VPN Private Connect. Därefter väljer du serverlokalisering från listan och klickar på Turn on.
 4. Nu har du obegränsad säkerhet via en VPN-uppkoppling
 5. Efter att du är färdig med att använda VPN, behöver du bara klicka på Turn off. Den hittar du genom att klicka på MacKeeper loggan i sidomenyn, och därefter finner du Turn off i dropdown menyn vid sidan av VPN Private Connect.

Det andra sättet är att du har din VPN aktiv hela tiden

Du kan också enkelt välja att ha din VPN-anslutning aktiverad hela tiden. Det kan du göra om du är orolig över hur säkert ditt nätverk är. Då kan du alltid skydda din anslutning genom att VPN är aktiverat. Du ställer in din VPN att vara aktiv hela tiden genom att följa dessa steg:

 1. Öppna Private Connect i MacKeeper. Markera sedan kryssrutan som säger Connect automatically when I start my Mac.
 2. Därefter kommer MacKeeper att se till att aktivera VPN Private Connect automatiskt nästa gång du startar din Mac. På MacKeeper-loggan kan du se att den är på.

Systemkrav för användande av VPN Private Connect

För att kunna använda VPN Private Connect behöver du en snabb internetuppkoppling. Din internetanslutning bör vara minst 512 kilobit per sekund för att vara tillräcklig. Det ska dock sägas att det är bäst om du kan få en internetanslutning på minst 1 megabyte per sekund. Då slipper du oroa dig för internetavbrott eller långsamt internet. Du bör inte heller använda mer än en VPN-app åt gången.

Mac-Antivirus.se
Logo
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
 • Total (0)
Compare
0